vrijdag, 23. september 2016 - 13:49 Update: 23-09-2016 18:54

Werknemers bij bedrijf in Bergen op Zoom mogen een dutje doen

Bij bedrijf in Bergen op Zoom is middagdutje heel gewoon
Foto: Archief FBF.nl
Bergen op Zoom

's Middag een half uurtje een dutje doen op kantoor. Bij het petrochemische bedrijf Sabic in Bergen op Zoom kan dat gewoon.

Het bedrijf liet een 'dutjesruimte' bouwen waar werknemers zonder schuldgevoel even mogen slapen in een speciale ligstoel, want dat bevordert de creativiteit en de concentratie, aldus het bedrijf. Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws op basis van berichtgeving in De Morgen.

In de 'dutjesruimte' staat een speciale ligstoel, zijn dimmende lichten aangebracht en hangt een poster van een ondergaande zon. Als het rode lampje boven de deur brandt, weten de collega's dat ze even niet moeten storen, omdat er iemand aan het 'powernappen' is. Werknemers moeten wel hun koffiepauze ruilen voor de powernap. Om het gebrek aan slaap te compenseren en zo de productiviteit bij de werknemers te stimuleren, spoort zorgverzekeraar Zilveren Kruis andere bedrijven aan om ook zo'n 'dutjesruimte' in te richten. Een powernap kan het gebrek aan slaap compenseren en de productiviteit stimuleren. Vooral kort na het mddaguur als de dip vaak het grootst is, kan zo'n powernap een behoorlijk verschil maken.

In de krant waarschuwt Hans Hamburger van het Amsterdam Slaap Centrum dat zo'n middagdutje nooit langer dan 25 minuten mag duren., omdat men anders in een te diepe slaap raakt waar je niet meer uit komt. Zo'n dutje is vooral bedoeld als iemand de nacht ervoor slecht heeft geslapen. Het hoeft niet per se een dagelijks ritueel te worden.

 

Categorie: