maandag, 26. september 2016 - 10:52 Update: 26-09-2016 11:34

Omroep West bedreigd na berichtgeving over agressieve straatjeugd

Omroep West bedreigd na berichtgeving over agressieve straatjeugd
Foto: MV
's Gravenzande

De redactie van WOS-Nieuws heeft zondagmiddag opnieuw een haatmail gekregen, nadat zij er al twee op zaterag had ontvangen. In de nacht van zaterdag op zondag werd een auto van Omroep WOS en Omroep West vernield.

Dit alles gebeurde nadat Omroep WOS de afgelopen dagen had bericht over de onrust in het nabijgelegen Maassluis, waar een groep jongeren de Burgemeestereswijk zou terroriseren. Het zou gaan om vernielingen van voertuigen, het intimideren van bewoners en het ingooien van ruiten. Dit schrijft onder meer Omroep West. De burgemeester van Maassluis heeft zaterdag een noodbevel afgekondigd waardoor de politie makkelijker mensen kan oppakken en wegsturen.

In een van de dreigmails is te lezen dat de WOS 'het volgende doelwit wordt.: ''ik hoef niet te weten dat de jongens in de Burgemeesterswijk een Marokkaanse achtergrond hebben...Marokkanen zitten in Marokko, dit zijn Nederlanders, Nederlands tuig jongeren! Maar goed, jullie Westlandse achterlijke racistische boeren zullen dat nooit begrijpen! ik hoop dat jullie gebouw in sravenlande het volgende doelwit word, kut racisten! ik zal jullie artikel delen via fb, ik heb daar veel tuig tussen zitten.' 

Ook is duidelijk dat de schrijver van de haatmails zich ergert aan het feit dat de WOS het in haar berichtgeving heeft over Marokkanen: 'doe maar stoer en laat Marokkanen maar bij het artikel staan, stoere gangsters!! kut racisten jullie tijd komt nog wel, niet van mij hoor!! ik ben te oud, de jongens zijn de nieuwe soldaten . ..achteraf gaan jullie huillie huillie doen kut racisten, Wij zijn hier en zullen hier altijd blijven, accepteer maar, tuig'

Ontkenning vernieling auto

De afzender van de jongste dreigmail ontkent overigens dat zijn eerdere berichten hebben geleid tot vernieling van de auto. "Helaas heeft het niks met de ''dreigmails'' te maken dus bericht aanpassen...ws was het jullie tuig: dronken boeren kanker sukkels". De politie is op de hoogte gebracht van de mails.< zo meldt Omroep WOS maandag.

Categorie:
Provincie: