vrijdag, 21. oktober 2016 - 13:59 Update: 23-10-2016 17:32

Politie geeft dashcambeelden redding kinderen uit brandende auto vrij

Man weet samen met agenten kinderen uit brandende auto te redden
Foto: Screenshot YouTube/Politie
Schiedam

Donderdagochtend heeft een bestuurder van een bestelbus samen met twee politieagenten twee kinderen uit een brandende auto weten te redden die op de vluchtstrook stond van de A20 ter hoogte van Schiedam richting Hoek van Holland.

Dit heeft de politie, die videobeelden van de reddingsactie heeft vrijgegeven, vrijdag bekendgemaakt. 

Politie snel ter plaatse

De politie kreeg de melding van de in brand staande auto donderdagochtend om 09.42 uur binnen toen er toevallig net twee collega's op dat stuk snelweg reden en binnen enkele seconden na de eerste melding al ter plaatse waren. 

Dashcam

Op door de dashcam van de politieauto gemaakte videobeelden is te zien dat vlak achter de in brand staande auto, een Audi A6, een witte bestelbus staat. De bestuurder hier van trof bij aankomst een in paniek zijnde moeder aan die reeds uit de auto was gekomen. Het probleem was alleen dat er zich nog twee kinderen in de auto bevonden en dat alle portieren op slot waren. 

Eerste kind gered

De bestuurder van de bestelbus wist met zijn blote vuisten het voorste portierraam in te slaan en het voorste kind dat in een Maxi-Cosi zat uit de auto te halen. Hij zet het kindje met Maxi-Cosi en al veilig in zijn eigen bestelbus. Daarna moest nóg een kindje van drie jaar dat zat vastgesnoerd in zijn kinderzitje op de achterbank worden gered.

IJzeren gereedschap

Vervolgens is op de video te zien dat de bestuurder van de bestelbus achterin zijn bestelauto een stuk gereedschap pakt en weer terug naar de in brand staande Audi rent. Met het ijzeren gereedschap weet hij de achterruit van de auto te verbrijzelen waardoor een steekvlam ontstaat. 

Tweede kind ook gered

Terwijl de bekleding van de achterbank al brandt, slaagt één van de politieagenten er in om naar binnen te grijpen en de gordel van het kinderzitje los te maken. Daarna kan hij het jongetje met een grote zwaai door het achterraam naar buiten trekken. Behalve een schram heeft het jongetje niks. 'De collega mist een groot gedeelte van zijn krullen', zo meldt de politie donderdag op Facebook.

Dat de reddingsactie echt op het nippertje was laten de beelden die dan volgen zien als de auto dan al reeds compleet in lichterlaaie staat.

Categorie:
Provincie: