woensdag, 26. oktober 2016 - 12:35 Update: 26-10-2016 12:37

Hagenaar (22) probeerde gevangenisstraf van zes jaar te ontlopen

Hagenaar (22) probeerde gevangenisstraf van zes jaar te ontlopen
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Een 22-jarige Hagenaar die was veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar werd op dinsdagavond 25 oktober in de Haagse Hengelolaan door een agent herkend. De gezochte veroordeelde crimineel probeerde eerder zijn gevangenisstraf te ontlopen door naar Marokko te vluchten.

De Haagse politie deed in 2013 uitgebreid onderzoek naar de activiteiten van een groep van ongeveer 70 overlastgevende criminele jongeren die samen een crimineel (jeugd)netwerk vormden. Het doel was het aanpakken van hun criminele gedrag, het terugdringen van overlast en het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk in het zuidwesten van Den Haag.

Vlucht

Een rechter deelde na het onderzoek forse straffen uit eerder dit jaar. Zo werd de 22-jarige Hagenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Om deze te ontlopen, vluchtte de veroordeelde crimineel naar Marokko.

Aanhouding

Toen de politie er lucht van kreeg dat hij mogelijk weer terug was in Nederland hielden agenten de buurt scherp in de gaten. Op dinsdagavond zag de surveillerende agent de veroordeelde in de Hengelolaan bij een winkelcentrum en ging direct tot zijn aanhouding over. De Hagenaar probeerde er nog onderuit te komen door een valse identiteit op te geven, maar de agent liet zich niet misleiden. De 22-jarige zal zijn straf moeten uitzitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: