woensdag, 26. oktober 2016 - 18:06 Update: 26-10-2016 18:44

Politie toont video 'klungelige' schutter Amsterdamse coffeeshop

Politie toont video 'klungelige' schutter Amsterdamse coffeeshop
Foto: screenshot YouTube/Politie Amsterdam-Amstelland
undefined

De politie heeft woensdag videobeelden vrijgegeven van een beschieting van een coffeeshop met een vuurwapen in Amsterdam. 'De beelden zijn gemaakt in de nacht van maandag op dinsdag 27 september rond 04.15 uur', meldt de politie woensdag.

Coffeeshop Green Place

Afgelopen tijd zijn er meerdere coffeeshops beschoten in Amsterdam. De man die te zien is op de vrijgegeven video heeft op dinsdag 27 september op een scooter coffeeshop Green Place aan de Kloveniersburgwal te Amsterdam beschoten.

'Klungelen'

Het vuurwapen lijkt alleen de eerste keer te werken en het daarna niet meer te doen, want hij staat er enige tijd mee te klungelen. 'De man heeft zichzelf goed vermomd, maar wie herkent hem wellicht toch aan zijn kleding, houding of scooter?', vraagt de politie zich af.

'Meerdere scenario's'

'Onze recherche werkt achter de schermen hard aan meerdere beschietingen van coffeeshops. We houden alle opties op dit moment nog open, maar doen uiteraard onderzoek naar de scenario's of er mogelijk sprake zou kunnen zijn van criminele concurrentiebestrijding of dat er conflicten spelen. Onze forensische opsporing heeft op verschillende locaties sporen veiliggesteld en mede met jullie hulp hopen we te komen tot één of meerdere verdachten', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: