vrijdag, 28. oktober 2016 - 16:04

Pokémonpaal Kijkduin onder de hamer

Pokémonpaal Kijkduin onder de hamer
Assen

Liefhebbers van Pokémon kunnen deze week hun slag slaan bij veilingsite Catawiki. Daar wordt namelijk de veelbesproken Pokémonpaal uit Kijkduin geveild. De Pokémonpaal werd eerder dit jaar geplaatst toen bleek dat badplaats Kijkduin in het spel 'Pokémon Go' een belangrijke rol speelde.

Dagelijks kwamen duizenden spelers naar Kijkduin om op zoek te gaan naar zeldzame Pokémon. Het verzoek van een scoutingclub om de Pokémonpaal over te nemen kwam samen met het einde van het strandseizoen en de Pokémon hype. Daarom heeft de gemeente Den Haag besloten om de Pokémonpaal van Kijkduin een tweede bestemming te geven en te schenken aan scouting 'De Rimboejagers', die het nu mogen veilen voor de renovatie van hun clubhuis. Veilingmeester Michel Karis van Catawiki verwacht veel belangstelling voor de paal. ''Kijkduin heeft deze zomer door het Pokémon spel grote nationale en internationale bekendheid gekregen. De Pokémonpaal met afbeelding van Pikachu, is daarmee het symbool geworden van de Pokémongekte in Nederland en dat maakt het verhaal achter de paal zo bijzonder''. 

Wethouder Boudewijn Revis van de gemeente Den Haag geeft aan dat hij meteen enthousiast was toen scouting De Rimboejagers vroeg om de paal te mogen veilen. "Ik vind dit verzoek zeer sympathiek gezien de grote maatschappelijke betrokkenheid van de scouting en het doel waarvoor men financiering zoekt". De paal zal uiterlijk 1 november worden verwijderd, maar volgens een woordvoerder van de gemeente blijft Kijkduin wel de ludieke titel 'Pokémonhoofdstad van Nederland' houden. Ernst Andeweg van De Rimboejagers laat weten dat ze erg blij zijn dat ze het bord mogen veilen. ''Naast de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers staat de renovatie van het clubhuis hoog op onze agenda. Met de opbrengst van de paal willen we een gedeelte van de renovatie financieren''. 

Buitenlandse bieders

Catawiki denkt dat er naast Nederlandse Pokémon fans ook uit het buitenland mensen zullen gaan meebieden op de paal. ''Niet alleen in Nederland is de Pokémon gekte toegeslagen, ook in het buitenland is alles dat met Pokemon te maken heeft immens populair. Op dit moment worden er op onze site dan ook recordbedragen behaald voor bijvoorbeeld Pokémon verzamelkaarten. Deze paal is zo ludiek dat er vast veel verzamelaar zullen zijn die de paal aan hun verzameling willen toevoegen'', aldus Catawiki

Categorie:
Provincie: