zaterdag, 29. oktober 2016 - 9:18 Update: 29-10-2016 18:42

Motoragent krijgt gestolen kluis in de wielen tijdens achtervolging

Motoragent in achtervolging klapt op gedumpte kluis
Foto: Archief EHF
Amsterdam Zuidoost

Bij een verkeerscontrole op het Annie Romeinplein in ​Amsterdam Zuidoost heeft de politie negen personen aangehouden voor uiteenlopende feiten, waarvan vijf vrouwen voor het dumpen van een kluis uit een auto. De Belastingdienst inde 138.850 euro aan openstaande belastingschulden en nam 70 voertuigen in beslag.

Voor de controle is gebruik gemaakt van ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Aan de hand van deze selectie zijn honderden voertuigen gecontroleerd. De aanhoudingen hielden verband met poging tot doodslag, negeren stopteken, rijden onder invloed met ongeldig verklaard rijbewijs, bezit softdrugs en niet voldoen aan bevel of vordering.

Poging tot doodslag

De bestuurster van een personenauto negeerde op de Gooiseweg het volgteken en stopteken van een motoragent en ging er met hoge snelheid vandoor. Op een gegeven moment gooiden de inzittenden een kluis uit de auto en reed de motoragent zijn motor hierop stuk. Hij raakte niet gewond. Een andere auto, geen politie, reed ook tegen de kluis, waarna een voorwiel afbrak. De vijf inzittenden in de leeftijd van 20, 34, 41, 48 en 52 jaar afkomstig uit Capelle aan den IJssel, Den Haag en Oldenzaal zijn aangehouden en zitten nog vast. De politie nam verschillende sieraden, vermoedelijk afkomstig van diefstal, in beslag.

Wijk op slot

In het kader van 'Wijk op slot' controleerde de politie ook in de omgeving van het Annie Romeinplein. Zij trof daar twee gesignaleerden, waarvan 1 nog DNA af moest staan in verband met een veroordeling. Er zijn 15 bekeuringen uitgeschreven voor lichte overtredingen, waaronder twee keer wildplassen.

Overige verkeersovertredingen

De politie trof drie bestuurders aan die geen rijbewijs hadden en een taxi die 2,5 jaar zonder APK reed. In totaal is er 4700 euro aan boetes geind, een openstaand vonnis betekend en een rijbewijs ingenomen op grond van de Wet Mulder.

De controle vond plaats tussen 13.00 en 22.00 uur. Aan de controle namen ruim 100 medewerkers van Belastingdienst en politie deel.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: