zondag, 30. oktober 2016 - 19:33 Update: 30-10-2016 21:35

Excessen tijdens ontgroening gaan studentenverenigingen geld kosten

Excessen gaan studentenverenigingen geld kosten
Foto: Archief EHF
Groningen

De Rijksuniversiteit in Groningen (RUG) gaat studentenverenigingen waar zich excessen voordoen minder geld geven uit het profileringsfonds.

De Rijksuniversiteit gaan voorwaarden stellen aan verenigingen voordat ze in aanmerking komen voor geld uit deze pot. Dit melden bronnen bij het ANP. Bestuurders van studentenverenigingen kunnen een bijdrage krijgen uit het profileringsfonds als zij door bestuursactiviteiten studievertraging oplopen.

Bronnen binnen de Raad van Bestuur en de universiteitsraad hebben laten weten dat  de verenigingen straks van de universiteit een 3-jarige accreditatie krijgen. Mochten er zich excessen voordoen tijdens een ontgroening dan kan de accreditatie vervallen. Dan komt er geen bestuursbijdrage meer uit het fonds. Dit meldt RTV Noord zondag. Volgens een woordvoerder van de universiteit zal er maandagmiddag in het kantoor van de rector hierover een verklaring naar buiten worden gebracht. De bijdrage uit het profileringsfonds van de RUG voor de bestuursleden van een grote studentenvereniging als Vindicat bedraagt 33.315 euro per jaar.