zondag, 30. oktober 2016 - 20:34 Update: 31-10-2016 12:49

Dode en vier zwaargewonden bij eenzijdige aanrijding N196 Aalsmeer

Zeer ernstig ongeval in Aalsmeer
Foto: Miranda van de Sloot
Aalsmeer

Bij een eenzijdige aanrijding met een auto met Pools kenteken op de Burgemeester Kasteleinweg (N196) is zondagavond kort voor 20.00 uur een van de inzittenden overleden.

Door nog onbekende oorzaak sloeg de Audi ter hoogte van de Aalsmeerderbrug, vermoedelijk over de kop en kwam tot stilstand op de brug. Het voertuig raakte totaal beschadigd. Alle inzittenden zaten ten gevolge van de enorme klap bekneld.

Politie, brandweer, ambulances, politie-eenheden van Amsterdam en Noord-Holland en eenheden van de Koninklijke Marechaussee rukten uit  zich naar de plaats des onheils. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd en een Mobiel Medisch Team assisteerde de ambulanceverpleegkundigen.

Alle diensten werkten hard samen om de slachtoffers te bevrijden en over te brengen naar een ziekenhuis. Voor één van de inzittenden kwam alle hulp te laat. De man bleek aan zijn verwondingen te zijn overleden.

Tijdens de reddingswerkzaamheden kwamen vier inzittenden in beeld. Een getuige meldde dat er vijf mensen in de auto zouden moeten zitten. Hierop werd direct door een brandweer-duikteam een onderzoek in het water ingesteld terwijl andere diensten de wallenkanten afzochten naar een mogelijk vijfde inzittende die misschien uit het voertuig was geslingerd. Een brandweerman ontdekte in het zwaar verwrongen wrak toch de vijfde inzittende die na flinke inspanningen bevrijd kon worden.

De vier overlevenden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Twee van hen verkeren in kritieke toestand, de andere twee slachtoffers zijn eveneens ernstig gewond.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: