maandag, 31. oktober 2016 - 10:08 Update: 31-10-2016 16:38

Partij voor de Dieren wil dierentuinen sluiten en vissport verbieden

Partij voor de Dieren wil dierentuinen sluiten en vissport verbieden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt zijn er straks geen dierentuinen meer. De partij stelt in haar verkiezingsprogramma 'Plan B' dat we moeten streven naar een samenleving waarin zo min mogelijk dieren worden gebruikt door de mens.

De partij vindt dat dierenrechten voortaan moeten worden opgenomen in een grondwet. ''Het welzijn van veel dieren komt in gevaar door de manier waarop ze worden gefokt, verhandeld, gehouden of gedood. Waar mensen dieren mishandelen of verwaarlozen moet hard worden ingegrepen''.

De partij voor de dieren vindt dat dieren zijn er niet voor het vermaak van mensen. ''Veel dieren in gevangenschap, zoals olifanten, leeuwen, beren en tijgers, vertonen verstoord, stereotiep gedrag. Fokprogramma’s in dierentuinen blijken nauwelijks bij te dragen aan de instandhouding van bedreigde diersoorten. De fok met dieren in dierentuinen is vooral ingegeven door andere motieven: pasgeboren dieren vormen een welkome publiekstrekker. De Partij voor de Dieren vindt dat dierentuinen en alle vormen van vermaak met dieren in hun huidige vorm niet passen in onze tijd''.

Daarom pleit de partij dat de huidige dierentuinen worden omgevormd tot een tijdelijke opvang voor dieren die zich niet in hun oorspronkelijke leefgebied kunnen handhaven of daarin niet teruggezet kunnen worden. Fokken met dieren om andere dierentuinen te bevoorraden stopt per direct.

Dolfinarium per direct dicht

De partij vindt ook dat het Dolfinarium per direct gesloten moet worden. ''De locatie gaat dienen als tijdelijke opvang voor gestrande of illegaal verhandelde zeezoogdieren, aldus de PvdD.

Einde sportvissers

Maar ook de sportvisser kan zijn hengel maar beter aan de willigen hangen. De partij wil dat deze groep hengelaars langzaam verdwijnt. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):