vrijdag, 4. november 2016 - 9:21

Makers bangalijst op school in Boxtel hard aangepakt

Makers bangalijst op school in Boxtel hard aangepakt
Foto: Archief EHF
Boxtel

Leerlingen van het Jacob Roelandslyceum in Boxtel die een zogenoemde bangalijst hebben verspreid, kunnen er op rekenen dat zij hard worden aangepakt. Dit zegt rector Leon Spaan tegenover het AD.

Er werd deze week een lijst verspreid met hierop de namen van elf meisjes die makkelijk te verleiden zijn tot seks. Ook zou er in het Arabisch ‘Lista banga’ op hebben gedaan. ‘Dit tolereren wij natuurlijk niet’, laat de rector weten. Ouders, verzorgers en leerlingen hebben een brief ontvangen van de schoolleiding over de lijst.

Spaans wil niet zeggen welke sancties de leerlingen boven het hoofd hangt. Volgens de rector hebben de afdelingsleiders een goed beeld om welke leerlingen het gaat. Of er aangifte is gedaan bij de politie wil men eveneens niet zeggen. ‘Maar we zullen zeker gesprekken voeren met de leerlingen en hun ouders.’

De politie laat weten dat hen het een en ander ter ore is gekomen, maar dat er nog geen aangifte is gedaan. ‘De ins en outs zijn niet exact bekend op dit moment. We hebben afspraken gemaakt met mogelijke betrokkenen om het verhaal aan te horen en helder te krijgen wat er gebeurd is. Dat gaat eind deze week gebeuren. Aan de hand daarvan kunnen wij zicht krijgen of sprake is van strafbare feiten’, aldus de politie.

Categorie:
Provincie: