zaterdag, 5. november 2016 - 12:12 Update: 06-11-2016 18:54

Wintersweer op komst

Komende week winterse temperaturen
Foto: fbf
Zeist

Na het weekend gaat de temperatuur fors naar beneden.

Dit komt doordat er vanuit Scandinavië koude lucht naar Nederland stroomt. De komende week zal het 's nachts dan op uitgebreide schaal gaan vriezen en overdag zullen de temperaturen op dinsdag en woensdag tussen de drie en zes graden liggen. Maandag wordt het nog een graad of zeven.. Normaal gesproken liggen de temperaturen in november rond de tien graden. Als er volgende week een buitje valt zal dat zijn in de vorm van korrelhagel of natte sneeuw. Dit meldt weeronline op de website.

Het is al wat langer geleden dat het koud was in november. Voor vroege kou is in het najaar moeten we terug naar november 2003. Toen vroor het in oktober al met in het binnenland temperaturen van -5 tot -8 graden Celcius. Voor vergelijkbare kou aan het begin van november moeten we terug naar 1997.

De kou blijft echter niet lang. De Noordzee is relatief warm, waardoor de temperatuur meteen stijgt als de wind donderdag vanaf zee gaat waaien. Donderdag wordt het al een graad of acht en vrijdag loopt het kwik waarschijnlijk op naar zo'n 10 tot 12 graden. De kans op nachtvorst neemt dan ook weer af.

Categorie:
Provincie: