zaterdag, 5. november 2016 - 14:38 Update: 05-11-2016 14:48

Agent krijgt klappen bij aanhouding verdachte zware mishandeling

Agent krijgt klappen bij aanhouding verdachte van zware mishandeling
Foto: Archief FBF.nl
Arnhem

Op het station van Arnhem is een 16-jarige jongen uit Harreveld aangehouden op verdenking van het plegen van een zware mishandeling op het station van Varsseveld.

Bij zijn aanhouding heeft de 16-jarige ook nog een agent in het gezicht geslagen.

De politie werd vrijdag rond 13.00 uur gebeld over de mishandeling op station Varsseveld. Op het perron stonden twee groepen jongens. Een groepje van vier en een groepje van ongeveer zes jongeren. Volgens getuigen en het slachtoffer werd de kleinere groep geprovoceerd door de grotere groep. Uit het niks zou één van de jongens uit de kleinere groep, een 17-jarige jongen, hard in zijn gezicht geslagen zijn door één van de jongens uit de grotere groep. Deze jongen zou het slachtoffer ook nadat hij ten val kwam hard op zijn hoofd hebben geschopt toen hij op de grond lag. Vervolgens stapten de jongeren in de trein richting Arnhem. De politie en een ambulance kwamen ter plaatse en ontfermden zich over het slachtoffer, die direct naar het ziekenhuis gebracht is.

De politie ging direct aan de slag om de verdachte op te sporen. Op het station in Arnhem werd de verdachte, mede dankzij getuigen, snel gelokaliseerd voordat hij wilde overstappen op een andere trein. De jongen werd door agenten vastgepakt, maar zag kans zich los te rukken en sloeg één van de agenten in het gezicht. Hierop is de jongen met behulp van een beveiliger die te hulp schoot naar de grond gewerkt en geboeid. Gedurende de aanhouding bleef de verdachte zich hevig verzetten.

Ook onderweg naar en op het politiebureau bleef de jongen extreem agressief en uitte hij allerlei beledigingen en ernstige bedreigingen richting de agenten. Geweld tegen politiemensen, zowel fysiek als verbaal, wordt niet getolereerd en ook extra streng bestraft door het OM. De politie doet hiervan ook altijd aangifte. De jongen is in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens zware mishandeling, belediging en bedreiging.

Het 17-jarige slachtoffer bleek onder meer een gebroken neus te hebben opgelopen maar mocht na behandeling wel naar huis.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: