dinsdag, 8. november 2016 - 10:13 Update: 08-11-2016 10:15

46-jarige man uit Benthuizen aangehouden voor moord in Thailand

46-jarige man uit Benthuizen aangehouden voor moord in Thailand
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Het Coldcase-team van de politie Den Haag hield dinsdagochtend 8 november een 46-jarige man uit Benthuizen aan als verdachte van de moord op zijn vrouw Rose Sulaiman in Thailand in 2007. De aanhouding volgde op het verzoek van de Thaise autoriteiten om de strafvervolging van de Benthuizenaar over te nemen.

De van oorsprong Maleisische Rose was tot op het moment van haar vermissing getrouwd met een Nederlandse man. Zij woonden met hun zoontje in Ranong, Thailand. Nadat Rose in november 2007 nog een telefoongesprek voerde met haar moeder in Maleisie, werd zij vermist. Na de plotselinge verdwijning van zijn vrouw, vertrok haar man in december 2007 met hun zoontje uit Thailand en streek uiteindelijk neer in Nederland. Het stoffelijk overschot van Rose werd op 10 oktober 2008 aangetroffen in een beerput naast de voormalige woning van het stel in Ranong.

Stoffelijke resten opgraven

In 2015 kreeg Nederland het verzoek van de Thaise autoriteiten tot overname van de strafvervolging van de nu aangehouden verdachte. Na een beslissing van de minister van Justitie startte de Voorziening Cold Case en Vermiste Personen (het coldcase-team) van de Politie Den Haag onder leiding van het Openbaar Ministerie het onderzoek naar deze zaak. Afgelopen voorjaar reisde het team af naar Thailand en Maleisie, waar op 30 mei de stoffelijke resten van het slachtoffer werden opgegraven. Deze stoffelijke resten zijn ter plaatse onderzocht door een team van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Maleisische Forensisch Instituut. In Thailand en Nederland is eveneens onderzoek verricht, waarbij nauw is samengewerkt met de Maleisische en Thaise autoriteiten.

Aanhouding

Het onderzoek leidde dinsdag 8 november tot de aanhouding van de 46-jarige Benthuizenaar op verdenking van de moord op zijn destijds 26-jarige echtgenote. De familie van het slachtoffer en de Thaise en Maleise autoriteiten zijn op de hoogte gesteld van de aanhouding.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):