dinsdag, 8. november 2016 - 13:58

Bouwgegevens renovatie Binnenhof geheim

Bouwgegevens renovatie Binnenhof geheim
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Om de beveiliging van het Binnenhof te garanderen, heeft minister Blok de komende renovatie officieel geheim verklaard. Er komt daarom geen openbare aanbesteding voor bouwbedrijven, architecten, installateurs en andere specialisten. Gegevens over de beveiliging, installaties en inrichting van het gebouwencomplex mogen namelijk niet breed bekend worden. Wel zal het publiek zo veel mogelijk informatie krijgen over de renovatie van het Binnenhof.

Het Rijksvastgoedbedrijf zal zelf architecten, bouwbedrijven en installateurs kiezen om de renovatie van het Binnenhof uit te voeren. Bij een openbare aanbesteding zouden te veel bouwtechnische gegevens openbaar gemaakt moeten worden. Dat zou het Binnenhof te kwetsbaar maken.

Openbare informatie

Voor het publiek komt zo veel mogelijk openbare informatie over de renovatie beschikbaar. Er komen een informatiecentrum vlakbij en een loopbrug over het Binnenhof. Rondleidingen van Pro Demos voor bezoekers en scholieren blijven langs het Binnenhof gaan. Ook wordt gedacht aan rondleidingen tijdens de bouw (hard hat tours - met bouwhelm).

Categorie:
Provincie: