vrijdag, 11. november 2016 - 17:48 Update: 11-11-2016 21:02

Chauffeur ernstig gewond na scharen oplegger op A7 bij Drachten

Chauffeur ernstig gewond na scharen oplegger op A7 bij Drachten
Foto: Archief EHF
Drachten

Een 62-jarige truckchauffeur uit Wolvega is vrijdagochtend op de A7 ter hoogte van Drachten bij een verkeersongeval ernstig gewond geraakt. Dit meldt de politie vrijdag.

Geschaarde oplegger met mest

Door onbekende oorzaak schaarde de uit de richting van Groningen in de richting van Heerenveen rijdende man met zijn met mest beladen truck met oplegger. De combinatie kantelde en schoof door de middenvangrail en kwam gedeeltelijk op de andere rijbaan tot stilstand. De chauffeur die bekneld in zijn cabine zat moest hieruit bevrijd worden. Hij werd door het mobiel medisch team behandeld en overgebracht naar het UMCG.

Een uit tegengestelde richting naderende vrachtwagen- en autobestuurder moesten hierbij uitwijken waarbij de personenauto geraakt werd door de gekantelde combinatie. Hierna kwam de personenauto in botsing met de in de zelfde richting rijdende vrachtauto die werd bestuurd door een 40-jarige uit Rheden afkomstige bestuurder. De 41-jarige uit België afkomstige personenautobestuurder kwam hierbij met de schrik vrij.

De rijbaan van de A7 werd in beide richtingen door Rijkswaterstaat afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Ten tijde van het plaatsen van dit bericht kon het verkeer uit de richting van Groningen in de richting van Heerenveen gebruik maken van de vluchtstrook van de A7.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: