maandag, 14. november 2016 - 9:39 Update: 14-11-2016 10:17

Hoofdverdachte van moord chaletwoning Ermelo voor de rechter

Hoofdverdachte van moord chaletwoning  Ermelo voor de rechter
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Zutphen

De 30-jarige Janet S., hoofdverdacht in de Ermelose chaletmoord, staat maandag voor de rechter. De rechtbank in Zutphen zal zich de komende twee weken buigen over de moord op Ton Kuijf

S. wordt ervan verdacht zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort om het leven te hebben gebracht. Het lichaam van Kuijf werd 2,5 jaar geleden gevonden in een uitgebrand vakantiehuisjes in Ermelo. Het huisjes staat op bungalowpark De Strokel. Justitie denkt dat S. de 58-jarige Kuijf met een hakbijl heeft gedood, nadat zij hem voor een seksdate naar het chalet had gelokt. Zij zou hem hebben afgeperst met opnames van eerdere afspraakjes. S. ontkent dat ze iets met de moord en de brandstichting te maken heeft. Eerder gaf ze aan dat ze tijdens de moord niet in de buurt van het chalet was. Dit meldt onder meer RTV Oost maandag.

Janet S. zat eerst in de gevangenis in Ter Peel. Maar dat zij verschillende keren had geprobeerd te ontsnappen, is zij in augustus overgeplaatst naar de zwaarbewaakte gevangenis in Vught, zo meldde de Telegraaf. S. kreeg in 2006 nog een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd voor het doodsteken van een Algerijnse man.