maandag, 14. november 2016 - 17:52 Update: 14-11-2016 17:56

Vuurwerkbom met Cobra op Zuidplein Rotterdam veiliggesteld

Vuurwerkbom met Cobra op Zuidplein Rotterdam veiliggesteld
Foto: Politie Rotterdam
Rotterdam

De politie heeft afgelopen zaterdagavond een vuurwerkbom die werd aangetroffen op het Zuidplein in Rotterdam op veilige wijze afgevoerd. De agenten kwamen op vuurwerkknallen af en troffen de eerder aangestoken maar niet ontplofte vuurwerkbom aan.

Zaterdag rond 21.00 uur ’s avonds hoorden agenten harde knallen, vermoedelijk vuurwerk, bij de bushaltes bij Zuidplein. Agenten in burger gingen poolshoogte nemen en zagen een groep van zo’n 25 jongeren, waarvan twee jongeren cobra’s afstaken, illegaal en zwaar explosief vuurwerk.

Cobra met flessen wasbenzine

Toen de herkenbare agenten er aan kwamen, waren de jongeren er al vandoor. Op het pleintje voor de roltrappen stonden nog twee flessen wasbenzine met daar vlakbij een Cobra. Een combinatie die bij ontsteking voor een enorme explosie zou zorgen. Aan de Cobra was te zien, dat al was geprobeerd deze aan te steken, maar weer was uit gegaan.

Statische lading

Omdat een Cobra door statische lading alsnog kan ontploffen en de combinatie met de wasbenzine voor zo’n grote ontploffing kon zorgen, hebben de agenten een explosievenverkenner laten komen die de vuurwerkbom op veilige wijze heeft afgevoerd. De politie doet onderzoek naar de betrokken jongeren. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: