donderdag, 17. november 2016 - 13:29

Politie doet onderzoek naar overval op woning in Sneek

Politie doet onderzoek naar overval op woning in Sneek
Foto: SXC
Sneek

Een 23-jarige man uit Sneek is in de nacht van woensdag op donderdag 17 november in een woning aan de Kolmeer in Sneek overvallen.

De man opende de voordeur toen er rond middennacht werd aangebeld. Twee onbekende mannen drongen vervolgens de woning binnen. Daarbij werd gedreigd met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. De mannen hadden vermoedelijk het doel om de woning leeg te roven. Het slachtoffer wist ongedeerd te ontsnappen en schakelde bij een buurtbewoner de politie in.

De politie is met spoed met meerdere eenheden ter plaatse gegaan, maar de daders waren al gevlucht. De woning was overhoop gehaald. De forensische opsporing is ingeschakeld om ter plaatse sporenonderzoek te doen. Het is nog onbekend of er iets is weggenomen.

De eerste man had het volgende signalement: blanke huidskleur, ongeveer 30 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, tenger en sprak mogelijk Stadsfries. Hij droeg een dikke jas met hoge kraag en capuchon. Daarnaast droeg hij een donkere broek en donkere handschoenen.

De tweede man droeg een zwarte motorhelm en was langer dan de eerste man. Ook deze man had een tenger postuur en droeg donkere handschoenen. Daarnaast droeg hij een donker bomberjack.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: