vrijdag, 18. november 2016 - 12:28 Update: 18-11-2016 21:18

Chauffeur melkwagen aangehouden na aanrijding trein Winsum

Melkwagen gekanteld na aanrijding met trein in Winsum
Foto: MV
Winsum

Op een overweg in het Groningse Winsum zijn vrijdag rond 12.00 uur een melkwagen en een trein met elkaar in botsing gekomen.

Drie zwaargewonden

Na de aanrijding is de melkwagen gekanteld en is de trein ontspoord. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er in totaal achttien gewonden gevallen. Elf gewonden, waarvan drie zwaargewond, zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De zeven lichtgewonden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De chauffeur van de melkwagen is lichtgewond geraakt en ter plekke behandeld aan zijn verwondingen. Hij is door de politie aangehouden als verdachte. De chauffeur is meegenomen naar het politiebureau waar hij zal worden verhoord.

Onbewaakte overweg

De melkwagen kwam van een boerenerf af en reed een onbewaakte overweg over. Hierbij is vermoedelijk de trein over het hoofd gezien.

Technisch onderzoek en berging

Door de aanrijding ligt het treinverkeer tussen Groningen en Delfzijl stil. Er zal eerst een technisch onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval plaatsvinden dat door de politie wordt uitgevoerd. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid zal ter plaatse onderzoek doen. Vervolgens kan pas worden begonnen met het bergen van de trein. Het treinverkeer zal daarom nog aanzienlijke tijd gestremd blijven. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: