vrijdag, 25. november 2016 - 19:52

Tweede verdachte aangehouden in België voor woningoverval Gees

Tweede verdachte aangehouden in België voor woningoverval Gees
Foto: SX
Gees

De Belgische politie heeft op verzoek van de Nederlandse autoriteiten op 26 oktober een 21-jarige Belg aangehouden in Antwerpen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval in Gees op 30 juni 2016. Bij deze overval en het daarbij gebruikte geweld kwam de 69-jarige bewoner om het leven.

Overlevering

Justitie heeft om de overlevering van verdachte gevraagd en dat is inmiddels door de Belgische autoriteiten toegewezen. De daadwerkelijke overlevering is echter uitgesteld omdat verdachte nog een lange gevangenisstraf in België moet uitzitten.

Het onderzoek naar deze verdachte wordt voorgezet door middel van internationale rechtshulpverzoeken tussen Nederland en België.

Eerdere aanhouding

Door gedegen recherchewerk wist het onderzoeksteam op 17 oktober al een 27-jarige man uit Amsterdam aan te houden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. Hij zit nog vast.

Omdat het onderzoek nog loopt en de politie naast deze twee aanhoudingen andere aanhoudingen niet uitsluit, kan er niet meer informatie worden gegeven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: