donderdag, 1. december 2016 - 10:00

Schoonmakers VNG willen respect en minder werkdruk

foto van schoonmaker | fbf archief
Foto: fbf archief
Amsterdam

De schoonmakers van het hoofdkantoor van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voeren vanmiddag actie voor meer respect en minder werkdruk. Ze bieden schoonmaakbedrijf GOM een petitie aan.

‘Wij zijn vakmensen, maar door de hoge werkdruk kunnen wij ons vak niet normaal uitvoeren. Als het moet in de tijd die GOM ons geeft, hebben we meer collega’s nodig om alles echt schoon te krijgen’, zegt Asha  Jhinnoe, schoonmaker bij VNG. ‘Ook hebben we te maken met intimidatie door de leidinggevende. Dat is niet normaal! Wij zijn mensen en we verdienen respect.’

Cao-onderhandelingen en ZEEP!

Maandag 7 november zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers gestart. Vandaag en morgen wordt er weer onderhandeld. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds misgaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf "ZEEP!". Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is, dat afspraken niet worden nagekomen en hoe ze worden behandeld als ze zich ziek melden. Zodat de schoonmaakbazen beseffen dat hun gedrag niet normaal is.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):