vrijdag, 2. december 2016 - 12:42 Update: 02-12-2016 12:46

Vrouw (75) overleden na verkeersongeval Zutphen

Vrouw (75) overleden na verkeersongeval Zutphen
Foto: Archief EHF
Zutphen

De 75-jarige vrouw uit Zutphen, die vorige week vrijdag 's middags zwaargewond raakte bij een verkeersongeval op de kruising Laarstraat/Hogestraatje in Zutphen, is donderdag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dit heeft de politie, die nog steeds dringend op zoek is naar getuigen, vrijdag bekendgemaakt.

Scootmobiel

Het ongeval vond die vrijdag net na 13.00 uur plaats. De 75-jarige vrouw reed in haar scootmobiel toen zij werd aangereden door een automobilist. De automobilist, een 42-jarige man uit Zutphen, reed achteruit over de Laarstraat toen hij op de T-splitsing met het Hogestraatje ineens een harde klap hoorde. 

Hij bleek tegen de scootmobiel van de vrouw aan te zijn gebotst. De vrouw viel door de klap op de grond en was nog wel aanspreekbaar, maar bleek zeer ernstig letsel te hebben opgelopen. Meerdere omstanders schoten direct te hulp en belden de hulpdiensten. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist is opgevangen door de politie en verhoord.

Getuigen gezocht

De politie heeft tot nu toe meerdere omstanders gesproken die te hulp schoten, maar zoekt nog contact met mensen die getuige waren van de botsing. Zo is het nog niet helemaal duidelijk waar het slachtoffer vlak voor het ongeval precies reed.

Heeft u de botsing zelf niet gezien, maar denkt u het slachtoffer in haar scootmobiel en/of de achteruitrijdende auto vlak voor het ongeval wel te hebben zien rijden? Neem ook dan contact op met de politie. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: