zaterdag, 3. december 2016 - 14:50 Update: 03-12-2016 21:47

Ontvoerders Nunspeet dumpen BMW en steken hem in brand

Ontvoerders Nunspeet dumpen BMW en steken hem in brand
Foto: Screenshot Youtube
Ontvoerders Nunspeet dumpen BMW en steken hem in brand
Foto: Screenshot Youtube
Overlangel/Nunspeet

De politie heeft vrijdagavond in Noord-Brabant een uitgebrande BMW gevonden, die vermoedelijk door de daders gebruikt is bij de ontvoering vrijdag in Nunspeet. Dit meldt de politie zaterdag.

De BMW werd rond 23.00 uur nog brandend aangetroffen op parkeerplaats aan de Hertogstraat in Overlangel. De auto, van de 53-jarige man uit Doornspijk die vrijdag werd ontvoerd, is nog spoorloos. Het gaat om een zwarte Mercedes Benz E500 4Matic met het kenteken 5-TVB-05. 'Het kan zijn dat inmiddels het kenteken is verwisseld', aldus de politie. 

Onderzoek naar drie verdachten

De politie is nog steeds volop bezig met het onderzoek rond de opmerkelijke ontvoering op klaarlichte dag op de Oendenbrugweg in Nunspeet die rond 10.30 uur plaatsvond. Daarbij probeert de politie de drie verdachten van de ontvoering in beeld te krijgen. 

Filmpje

Een onderzoeksteam is sinds vrijdag bezig met een groot onderzoek naar de ontvoering, die veel aandacht trok door een filmpje dat op internet verscheen. Daarin was te zien hoe een man door drie andere mannen ontvoerd werd. De politie is dringend op zoek naar de auto van het slachtoffer.

Drie auto's

Een buurtbewoner maakte videobeelden van de ontvoering. Hierop is te zien dat het slachtoffer geboeid en geblinddoekt in een auto wordt meegenomen. Hierna rijden een busje, een personenwagen en de auto van het slachtoffer de straat uit.

Busje teruggevonden

Omstreeks 11.00 uur werd het busje teruggevonden op een carpoolplaats aan de Eperweg in Nunspeet. De ontvoering had gelijkenis met de werkwijze van een arrestatieteam, maar de politie liet eerder op de dag al weten dat dit geen actie van de politie was.

Slachtoffer (53) uit Doornspijk

Het slachtoffer is een 53-jarige man uit Doornspijk. Vrijdagochtend rond 10.30 werd de ontvoering gemeld bij de politie. Als snel werd groot opgeschaald om de man terug te vinden. Het slachtoffer meldde zich vrijdagavond rond 21.00 uur weer bij zijn eigen huis in Doornspijk. Hij was op eigen gelegenheid en ongedeerd naar huis gekomen.

Slachtoffer gehoord

Het onderzoeksteam is vrijdagavond in gesprek geweest met het slachtoffer. De politie gaat nog steeds uit van een serieuze ontvoering. Over een mogelijk motief en de verklaringen van het slachtoffer geeft de politie geen informatie. 

Nog geen aanhoudingen verricht

Er zijn door de politie nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak. Het onderzoek gaat dit weekend in volle gang door. Over de details van dit onderzoek en de bevindingen tot nu toe geeft de politie verder geen details, om zo het onderzoek niet te verstoren. Als er belangrijke ontwikkelingen te melden zijn zal de politie deze naar buiten brengen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: