donderdag, 15. december 2016 - 16:27

75 tips in cold case-zaak Miet van Bommel

75 tips in cold case-zaak Miet van Bommel
Foto: Politie
Bladel

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht inmiddels 75 tips binnengekregen in de cold case-zaak uit 1992, waarbij de destijds 84-jarige Miet van Bommel in Bladel om het leven werd gebracht,

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 februari 1992 werd Miet van Bommel om het leven gebracht in haar huis aan de Sniederslaan in Bladel. Iemand heeft de keel van de 84-jarige mevrouw van Bommel zo hard dichtgeknepen dat ze geen lucht meer kreeg en als gevolg daarvan is overleden. Wat nog nooit eerder door de politie naar buiten is gebracht is het feit dat Miet die bewuste nacht ook seksueel is misbruikt.

Cold case-team

Het cold case-team van de politie Oost-Brabant doet onderzoek naar deze moord, die is gepleegd door een nog altijd onbekende indringer. In het onderzoek werd al snel duidelijk dat hij via de brandgang naar de voordeur moet zijn gelopen. Door een ruitje in te tikken weet hij binnen te komen. Vreemd genoeg blijkt er niets meegenomen uit het huis. Er is zelfs niet eens naar kostbaarheden gezocht.

Seksueel misbruikt

'We gaan er niet vanuit dat de dader per se een seksuele voorkeur heeft voor een bejaard slachtoffer, maar dat het meer te maken had met het feit dat Miet een weerloze vrouw was, een makkelijke prooi. We houden er rekening mee dat de dader weinig of geen seksuele ervaring had. Waarschijnlijk had hij weinig zelfvertrouwen en durfde hij geen contact te maken met meisjes en vrouwen van zijn leeftijd', aldus het cold case-team.

Jonge mannen

Uit onderzoek naar vergelijkbare zaken blijkt dat het vaak jonge mannen zijn die dit soort misdrijven plegen. De politie denkt dan ook dat de dader destijds tussen de 18 en 25 jaar oud was. Dat betekent dat hij nu tussen de 42 en 49 jaar oud zou zijn. Het is wel een schatting en het meest waarschijnlijk, maar de politie kan andere leeftijden ook niet uitsluiten.

Beloning verhoogt naar 15.000,- euro

Er is destijds al een beloning van 15.000 gulden uitgeloofd voor de tip die leidt tot een oplossing van deze schokkende zaak. Die beloning is nu verhoogd naar 15.000 euro.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: