donderdag, 29. december 2016 - 8:43 Update: 29-12-2016 10:00

Vuurwerkverkoop van start

Vuurwerkverkoop van start
Foto: Archief FBF
Groningen

De vuurwerkverkoop is donderdagochtend in het hele land van start gegaan. De branche verwacht opnieuw minder knalvuurwerk te verkopen, maar meer siervuurwerk.

Om de overlast van vuurwerk te beperken mag u vuurwerk alleen kopen en afsteken op vastgestelde tijden. Er komt nog geen landelijk verbod op vuurwerk, omdat vuurwerk bij de traditie hoort van Oud en Nieuw. Wel kunnen gemeenten het afsteken van vuurwerk verbieden op bepaalde plekken. Steeds meer gemeenten zoals Hilversum hebben een verbod in het centrum ingesteld.

Tijden vuurwerk afsteken

U mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. U kunt een boete krijgen als u vuurwerk afsteekt buiten de toegestane afsteektijden.

Boete voor afsteken illegaal vuurwerk

U mag alleen vuurwerk afsteken dat wettelijk is toegestaan. Steekt u illegaal vuurwerk af? Dan kunt u een boete krijgen.

Waar vind ik de regels voor vuurwerk afsteken?

De regels voor het afsteken vuurwerk staan in het Vuurwerkbesluit. Professioneel vuurwerk is zwaarder dan consumentenvuurwerk. Alleen deskundigen met een speciale training mogen professioneel vuurwerk afsteken.

Categorie:
Provincie: