woensdag, 25. januari 2017 - 21:23 Update: 25-01-2017 21:36

Inbreuk op rechten architect bij verbouwing museumgebouw Naturalis

Inbreuk op rechten architect bij verbouwing museumgebouw Naturalis
Foto: Archief EHF
Leiden/Den Haag

Omdat de binnenzijde van het bestaande museumgebouw van Naturalis in Leiden door de plannen voor verbouwing te veel wordt aangetast, zijn deze in strijd met de auteursrechten van de architect, zo heeft de rechtbank Den Haag woensdag. geoordeeld. De architect had een rechtszaak aangespannen tegen de Stichting Naturalis Biodiversity Center.

Slopen Darwin House en uitbreiden museum mag wel

Stichting Naturalis Biodiversity Center mag het naast het museumgebouw Naturalis gelegen en door dezelfde architect ontworpen Darwin House wel slopen. Ook mag zij op die plek ter uitbreiding van het bestaande museumgebouw een nieuw museumdeel bouwen. Met die plannen maakt Stichting Naturalis Biodiversity Center geen inbreuk op de rechten van de architect.

Beslissing rechtbank over uitvoering verbouwing volgt nog

De rechtbank heeft nog niet beslist welke gevolgen dit gaat hebben voor de verbouwingswerkzaamheden aan het bestaande museumgebouw Naturalis. Die beslissing zal volgen nadat Stichting Naturalis Biodiversity Center en de architect zich uit hebben gelaten over de stand van zaken van de uitvoering van de plannen.

Categorie:
Provincie: