zondag, 26. februari 2017 - 16:53 Update: 26-02-2017 17:40

Pechtold: meer flexibiliteit arbeidsmarkt en meer Europa

Pechtold: meer flexibiliteit arbeidsmarkt en meer europa
Foto: D66
Hilversum

Fractieleider Alexander Pechtold van D66, de parij met speerpunten als 'meer Europa, 'beter onderwijs' en 'meer flexibiliteit arbeidsmarkt', was zondag de tweede gast bij Buitenhof.

De D66-voorman 'liet aan Paul Witteman weten niet uit te sluiten dat er na de verkiezingen misschien wel vier of vijf partijen nodig zijn voor coalitie. D66 zou het dan goed met GroenLinks kunnen vinden, maar heeft wel een ander standpunt over de invulling van de arbeidsmarkt. D66 wil een wijziging van de arbeidsmarkt. Iedere werknemer moet straks een soort van vast contract krijgen. Een werkgever kan dan een werknemer makkelijker ontslaan. De werknemer kan altijd wel achteraf nog naar de rechter stappen om het ontslag aan te vechten.

De nieuwe vorm van vast contract zou er volgens Pechtold toe leiden dat een werkgever makkelijker iemand aanneemt, omdat hij ook makkelijker iemand kan ontslaan. Hierdoor zou ook de loonbelasting omlaag kunnen. Door het ontslagrecht te wijzigen maken meer mensen die nu een flexbaan hebben kans op een vastere baan. Voor mensen met een vaste baan wordt de vastigheid door de versoepeling van het ontslagrecht minder vast. Volgens Pechtold is dat niet zo erg omdat je met dit ontslagrecht ook weer sneller een nieuwe baan zou vinden.

Overigens vindt D66 het prima als Jeroen Dijsselbloem  tijdelijk nog aanblijft als minister van Economische Zaken, om zijn termijn als voorzitter van de eurogroep af te maken. Dat geldt voor D66 ook als Dijsselbloems PvdA niet in een nieuwe coalitie zit.

 

Categorie:
Provincie: