dinsdag, 14. maart 2017 - 14:24

Agenten vrijgeproken van zware mishandeling woninginbreker

Agenten vrijgeproken van zware mishandeling woninginbreker
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Twee agenten van de eenheid Noord-Nederland zijn vrijgesproken van zware mishandeling van een woninginbreker. De rechtbank deed dinsdag 14 maart uitspraak in deze zaak. De rechtbank acht niet bewezen dat de agenten de man opzettelijk zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht.

De agenten moesten voor de rechter verschijnen omdat ze werden verdacht van zware mishandeling van een woninginbreker in 2014. Het incident waarbij de man bij zijn aanhouding gewond raakte aan zijn enkel vond plaats in Leeuwarden.

Aanleiding

De verdachte van woninginbraak in Leeuwarden sprong destijds uit het raam van de eerste verdieping. Hij is er op de fiets vandoor gegaan. De twee betrokken collega’s gingen met een onopvallende auto op zoek naar de verdachte. Al vrij snel zagen zij de verdachte. De man keerde met de fiets, daarop keerden de collega’s ook en reden hem klem. De verdachte kwam ten val. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij zijn enkel had gebroken. De man deed aangifte van zware mishandeling.

Artikel 12 procedure

Het Openbaar Ministerie heeft in eerste instantie besloten om de agenten niet te vervolgen. De man startte daarop een artikel 12 procedure waarop het Hof besloot tot een rechtszaak. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: