woensdag, 29. maart 2017 - 19:48 Update: 29-03-2017 19:51

Politie houdt viertal in Zaandam aan vanwege YouTube-filmpje met wapens

Politie houdt viertal in Zaandam aan vanwege YouTube-filmpje met wapens
Foto: Archief EHF
Zaandam

De politie heeft woensdagochtend vier jongens aangehouden naar aanleiding van een YouTube-filmpje, waarop personen stonden met wapens. 'Alle verdachten komen uit Zaandam en zijn in de leeftijd van 16 tot 18 jaar', meldt de politie woensdag.

Melding

Bij de politie kwam een melding binnen, dat op Youtube een videoclip zou circuleren, waarin jongens met wapens optraden. Het zou onder anderen gaan om een ploertendoder (slagwapen), een stroomstootwapen (taser) en vuurwapens. De personen in de video werden door politiemensen en handhavers van de gemeente herkend, waarna een onderzoek werd gestart.

Imitatievuurwapen

Dit onderzoek resulteerde er in dat vanmorgen tegelijkertijd in vier woningen een onderzoek werd ingesteld. Hierbij werden de vier verdachten aangehouden. Een vijfde persoon werd aangehouden omdat hij een aanhouding van een familielid wilde voorkomen.

In de woningen werden een imitatievuurwapen en een bivakmuts gevonden. Ook vond de politie meerdere goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Het onderzoek wordt voortgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: