maandag, 15. mei 2017 - 19:32 Update: 15-05-2017 19:35

Wiske en tante Sidonia hebben voortaan borstjes

Wiske en tante Sidonia hebben voortaan borstjes
Foto: WPG
Brussel

Suske en Wiske zijn door de uitgeverij in een nieuw 'jasje' gestoken. Suske draagt voortaan een trui met een kap en Wiske krijgt borstjes, net als Sidonia trouwens.

De vernieuwing moet helpen om de dalende verkoopcijfers op te krikken. Het eerste album dat de vernieuwde stijl uitdraagt is het De planeetvreter. De planeetvreter is nummer 339 van de reeks en ligt vanaf 17 mei in de winkels.

SPANNING EN TECHNIEK

Aan de restyling van Suske en Wiske ging een uitgebreid onderzoek vooraf, want in tien jaar tijd is er veel veranderd. Vooral voor de jonge lezer, die opgroeit in een tijd waar alles snel gaat en de techniek voorop staat. Dat uit zich in spannende verhaallijnen, extra actiescènes, aflopende pagina’s en meer close-ups. Op die manier komt Standaard Uitgeverij tegemoet aan de belevingswereld van de nieuwe Suske en Wiske -generatie.

‘We vinden het belangrijk relevant te blijven voor onze lezers’, vertelt Toon Horsten, Uitgever Strips bij Standaard Uitgeverij. ‘Daarom hebben we heel bewust gekozen voor onderzoek onder de doelgroep van de toekomst, onze jonge lezers tussen de acht en twaalf jaar. We waren benieuwd naar wat zij van Suske en Wiske vinden. Weten zij wie het zijn? Welke personages vinden ze het leukst? En wat voor verhalen lezen ze graag? Met deze resultaten in het achterhoofd kwam De planeetvreter tot stand. We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitgave.’

Categorie:
Provincie: