woensdag, 17. mei 2017 - 14:10 Update: 17-05-2017 14:27

Onrust op terras in Zeist door vuurwapenincident

Onrust op terras in Zeist door vuurwapenincident
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zeist

Dinsdagavond leidde het beslechten van een conflict op de Slotlaan, waarbij een man werd achterna gezeten door een andere man met een vuurwapen, tot de nodige onrust bij terrasbezoekers. Dit meldt de politie woensdag.

Melding conflict 20.5 uur

'Rond 20.45 uur kreeg de politie een melding van een conflict op de Oude Arnhemseweg. Agenten troffen ter plaatse niemand meer aan maar kort daarna kwam de informatie dat het conflict zich kennelijk had verplaatst naar een terras van een horecagelegenheid aan de Slotlaan', aldus de politie. Meerdere getuigen meldden dat een man, in het bezit van een vuurwapen, werd achtervolgd door een andere man. 

Arrestatie 

De man met het vuurwapen probeerde kennelijk op zijn achtervolger te schieten. Hierna ontstond er een vechtpartij tussen de betrokkenen naast het terras. Bij het ter plaatse komen van de agenten bleken de verdachten te zijn verdwenen maar zij konden kort daarna worden aangehouden op de Slotlaan en de Oude Utrechtseweg. 

Vuurwapen op terras aangetroffen 

Het vuurwapen werd aangetroffen op het terras en in beslag genomen. De aangehouden verdachten betreffen inwoners van Zeist in de leeftijd van 22 en 29 jaar. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek naar de toedracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: