zondag, 28. mei 2017 - 14:11 Update: 28-05-2017 17:43

Gevluchte man met kindje meermalen door rood en politieauto geramd

Gevluchte man met kindje meermalen door rood en politieauto geramd
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zeeland/Nijmegen

Zaterdagavond heeft politie na een lange achtervolging die in Nijmegen begon, in het Brabantse Zeeland een 30-jarige man uit Nijmegen aangehouden die een stopteken van de politie had genegeerd. Dit meldt de politie zondag.

Samen met kindje weg, geen contact meer

De politie kreeg die middag een melding dat een man samen met zijn kindje van huis was gegaan naar familie. Aangezien de man langer wegbleef dan verwacht en de familie geen contact meer met hem kreeg en zich zorgen maakte over de man en het kind, werd de politie gealarmeerd. 

Stopteken genegeerd en door rode verkeerslichten

De politie heeft met meerdere eenheden naar de man uitgekeken en zagen hem op de Graafseweg in Nijmegen rijden. Agenten gaven hem een stopteken, maar hij gaf daar geen gehoor aan. Vervolgens ging hij ervandoor en reed daarbij onder andere meerdere keren door rood licht. 

Achtervolging politieheli

Hierop is de politie een achtervolging gestart en werd even later bijstand verleend met een helikopter. Nadat deze de man in het vizier kreeg, besloot de politie op de weg afstand te nemen en is de auto van de man vanuit de lucht gevolgd. De achtervolging eindigde in het plaatsje Zeeland in Noord-Brabant. 

Ingereden op politieauto

Daar is hij uiteindelijk door de politie klem gereden. Bij deze actie is de man ingereden op een politieauto. De agent die in deze auto zat, bleef ongedeerd en heeft aangifte gedaan van poging doodslag. Er zijn tijdens deze actie ook auto's van burgers beschadigd geraakt. De aangiftes hiervan wordt door de politie opgenomen en afgehandeld. 

Man en kindje ongedeerd

De man is overgebracht naar het politiebureau en zal daar worden gehoord. Zowel de man als het kindje zijn ongedeerd. Waarom de man niets van zich liet horen en ervandoor ging toen de politie hem een stopteken gaf, is op dit moment nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Categorie:
Provincie: