dinsdag, 30. mei 2017 - 20:45 Update: 30-05-2017 20:51

Grote som geld verstopt onder buddyseat motorscooter

Grote som geld verstopt onder buddyseat motorscooter
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Mijdrecht

De politie deed maandagavond in Mijdrecht een opmerkelijke vondst toen zij onder de buddyseat van een motorscooter een grote som geld aantroffen. Dit meldt de politie dinsdag.

Meldingen overlast

Maandagavond waren er meerdere meldingen binnen gekomen van mensen die overlast ondervonden van een motorscooter die hard door de wijk reed. Agenten zagen de betreffende 3-wielige motorscooter rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Die negeerde hij waarna een achtervolging ontstond. Die eindigde bij de hockeyvelden waarna de bestuurder kon worden aangehouden.

Geboeid in politieauto

Hij werd geboeid in een politieauto geplaatst waar ook een agent in plaats nam. Vervolgens kwamen er twee mannen die iets uit de motorscooter wilden pakken. De agent die nog buiten stond, sommeerden de twee weg te gaan. Hier luisterden ze niet naar waarna ze werden aangehouden voor belemmering. 

Assistentie

Omdat de twee ervandoor gingen, kwam de andere agent uit de politieauto om zijn collega te assisteren. Eén van hen wist te ontkomen, de ander, 21 jaar uit Mijdrecht, kon onder controle worden gebracht.

Geboeide verdachte gevlucht

De verdachte die in de politieauto zat, wist de auto uit te komen en te vluchten, nog met boeien om. De reden waarom er zoveel aandacht was voor de motorscooter, werd duidelijk toen deze doorzocht werd. In de buddyseat werd een groot geldbedrag aangetroffen.  De verdachte zit vast, een onderzoek naar de twee andere verdachten is ingesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: