vrijdag, 2. juni 2017 - 12:44 Update: 02-06-2017 13:01

Witwassende manegehouder sliep met geweer en geluiddemper onder matras

Witwassende manegehouder sliep met geweer en geluiddemper onder matras
Foto: Politie Rotterdam
Rotterdam

Deze week heeft een het speciale ConfisQ-team waarin politie, de gemeente Rotterdam, Fiod, belastingdienst, en Openbaar Ministerie samenwerken, beslag gelegd op een stallencomplex en zeven paarden van een manege aan de Schaardijk. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

'Een 61-jarige man en zijn 32-jarige dochter uit Capelle aan den IJssel zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Het hele terrein werd mogelijk gefinancierd door opbrengsten uit de hennepteelt', aldus de politie. 

Investeringen met crimineel geld 

De politie trof eind 2016 een hennepkwekerij aan in de woning van een 61-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Vervolgonderzoek wees uit dat de bewoner mogelijk de twee jaar daaraan voorafgaand met hennephandel vermoedelijk de bouw van het nieuwe stallencomplex heeft gefinancierd. Het stallencomplex heeft een waarde van enkele tonnen. De manege werd beheerd door de 32-jarige dochter. 

Geweer met geluiddemper onder matras

Dinsdag 30 mei verrichtte de politie zoekingen in twee woningen in Capelle aan den IJssel en de manege aan de Schaardijk in Rotterdam. Op de Schaardijk legde het team beslag op een nieuw stallencomplex, zeven paarden, zadels, een vorkheftruck, een luchtdrukwapen en dure gereedschappen. In de woning van de 61-jarige man troffen agenten twee vuurwapens aan. Een geweer met geluiddemper lag verstopt onder een matras. De politie nam de wapens in beslag. Tijdens de zoekingen werden er ook nog kentekenplaten van gestolen auto`s gevonden. De politie gaat dit nader onderzoeken. 

Wilde dieren 

Naast al deze goederen trof de politie in de woning van de verdachte een aantal wilde dieren aan. De 61-jarige eigenaar had weliswaar een vergunning voor de beesten, maar de situatie van de twee cheeta's, een wilde kat en aapjes leek nijpend. De Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit is hiervan op de hoogte gebracht. In de woning van de buren van de 61-jarige werd na een sterke hennepgeur nog een hennepkwekerij met ruim 100 planten aangetroffen. 

Vervolg 

De 61-jarige man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn dochter is donderdag heengezonden en moet zich later voor de rechter verantwoorden. 

Team ConfisQ 

Team ConfisQ is een samenwerkingsverband van politie, Fiod, belastingdienst en de gemeente Rotterdam onder leiding van het OM. Het team is sinds enig tijd actief en handelt op basis van signalen over fout vermogen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: