maandag, 5. juni 2017 - 15:15 Update: 05-06-2017 15:34

Bijeenkomst voor Romy in Hoevelaken

Bijeenkomst voor Romy in Hoevelaken
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hoevelaken

Maandagavond wordt er in Hoevelaken een bijeenkomst gehouden naar aanleiding van de dood van Romy. Dit heeft de gemeente Hoevelaken maandag bekendgemaakt.

Inwoners van Hoevelaken en Burgemeester Renkema staan vanavond samen stil bij overlijden van Romy. Burgemeester Renkema: 'Vanavond is er om 19.30 uur voor allen de gelegenheid om samen stil te staan bij het overlijden van Romy. Een ieders gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden van Romy. Het delen van de gevoelens en elkaar als gemeenschap vasthouden en steunen. kan behulpzaam zijn bij de verwerking van dit zware verlies en troost bieden aan alle betrokkenen. '

Muziekkoepel Aalstplein

De bijeenkomst wordt om 19.30 uur gehouden bij de muziekkoepel op het van Aalstplein in Hoevelaken om 19.30 uur. 

Romy Nieuwburg

In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken is in de nacht van 4 op 5 juni een 14-jarige jongen uit de gemeente Ede aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Romy werd vrijdagmiddag 2 juni aan het Emelaarsepad in Achterveld in het water gevonden. Het onderzoek naar de omstandigheden en toedracht is in volle gang. De verdachte zit vast en wordt vandaag verhoord. 

Bunschoten

In de beide onderzoeken naar de dood van de twee meisjes uit Hoevelaken en Bunschoten heeft de politie vannacht aanhoudingen verricht. Het gaat in beide zaken om een minderjarige verdachte. Gelet op de informatie uit de onderzoeken tot nu toe, ziet het er uit als twee op zichzelf staande zaken. 

Savannah Dekker

Ook in het andere onderzoek, naar de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten die op zondagochtend 4 juni is aangetroffen in het water bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten, is afgelopen nacht een verdachte aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit gemeente Den Bosch. Ook dit onderzoek is nog in volle gang.

Categorie:
Provincie: