dinsdag, 13. juni 2017 - 20:31 Update: 14-06-2017 17:20

Oostenrijker (67) omgekomen bij bootongeluk brug Ouderkerk aan de Amstel

Man omgekomen bij bootongeluk brug Ouderkerk aan de Amstel
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Ouderkerk aan de Amstel

In Ouderkerk aan de Amstel is dinsdag aan het eind van de middag rond 17.10 uur een 67-jarige man uit Oostenrijk overleden nadat hij op een boot onder de brug doorvoer en met zijn hoofd tegen het brugdek aankwam.

Hulpdiensten

De hulpdiensten kwamen na de melding van het incident snel ter plaatse waaronder de traumahelikopter maar de man bleek inmiddels te zijn bezweken aan zijn verwondingen en was niet meer te reanimeren.

Politieonderzoek

De politie startte een onderzoek om de precieze toedracht van het noodlottige ongeval in beeld te brengen. De politie heeft de man die de boot bestuurde, een 51-jarige man uit Oostenrijk, aangehouden.

Ter plaatse aan boord overleden

Omstreeks 17.00 uur voer de boot op de Amstel in de richting van Uithoorn, komende uit de richting van Amsterdam. toen de boot onder de brug van Ouderkerk door wilde gaan, ontstond er een botsing met de brug. Door deze botsing raakte het 67-jarige slachtoffer in eerste instantie zwaargewond. Omstanders en toegesnelde politieagenten probeerden hem te reanimeren, maar tevergeefs. De man, een 67-jarige man uit Oostenrijk, overleed aan boord van de boot.

Aanhouding 

De bestuurder van de boot, een 51-jarige Oostenrijker, is aangehouden op verdenking van dood door schuld. De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht. 

Horeca

Het was op het moment van het ongeval druk op de terrassen van de locale horeca die aan de Amstelzijde gelegen zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: