zondag, 18. juni 2017 - 14:32 Update: 18-06-2017 16:40

Vrouw op skeelers wordt aangereden en raakt zwaargewond

Vrouw op skeelers wordt aangereden en raakt zwaargewond
Foto: Archief BON ter Illustratie
Bemmel

Een 25-jarige skeelerende vrouw uit Amsterdam is zaterdagavond in het Gelderse Bemmel zwaargewond geraakt toen zij werd aangereden door een 38-jarige automobilist uit Bemmel. Dit meldt de politie zondag.

Afslaan naar links

Het ongeval vond zaterdagavond om 19.20 uur plaats, op de Floralaan in Bemmel. De vrouw skeelerde over de Floralaan, en kwam uit de richting van de Karstraat. Vanuit dezelfde richting naderde achter haar een automobilist. Volgens een getuige leek het erop alsof de skeelerende vrouw linksaf wilde oversteken richting de Fresialaan. Hierbij ontstond er een botsing met de naderende automobilist. 

'Auto te hard gereden'

Omdat er direct, onder andere door een getuigenverklaring, sterke aanwijzingen waren dat de automobilist te hard reed, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Ook heeft hij een blaastest ondergaan, van alcoholgebruik was geen sprake. 

Traumaheli

Twee ambulances en een traumahelikopter waren snel ter plaatse voor de medische hulpverlening. De vrouw is met zeer ernstige verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: