dinsdag, 27. juni 2017 - 9:13 Update: 27-06-2017 13:20

Basisonderwijs uur later begonnen door staking leraren

Leraren in het basisonderwijs staken
Den Haag

Leraren in het basisonderwijs zijn vanochtend een uurtje later begonnen uit protest. Ze zijn boos en staken om de werkdruk in het basisonderwijs te verlagen, de salarissen te verhogen en het oplopende tekort aan docenten tegen te gaan.

Vanmiddag zullen fractievoorzitters en onderwijsspecialisten van verschillende Kamerfracties op het Malieveld de petitie van het POfront in ontvangst nemen. De petitie vraagt om een eerlijks salaris en minder werkdruk voor leerkrachten in het primair onderwijs en is door honderdduizenden ouders, sympathisanten en leerkrachten ondertekend. Tijdens een manifestatie op het Malieveld wordt bekend hoeveel mensen in de afgelopen tweeënhalve week de petitie hebben ondertekend. 

De manifestatie is het slot van de actiedag die start op vrijwel alle scholen in Nederland. Zij beginnen één uur later met de lessen. De invulling van dat uur bepaalt het team zelf. De actie startte enkele weken geleden met een online petitie voor beter onderwijs, voor een lagere werkdruk en een beter salaris voor de leraren in het primair onderwijs. De actie wordt gevoerd door POfront, een uniek samenwerkingsverband van actiegroep POinactie, de onderwijsbonden AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV, FVOV en werkgeversorganisatie PO-Raad.

Categorie:
Provincie: