maandag, 10. juli 2017 - 20:40

Vier verdachten aangehouden voor diefstallen van dure auto’s

Vier verdachten aangehouden voor diefstallen van dure auto’s
Foto: PX
Zeist

De politie heeft maandag vier verdachten aangehouden en vijf woningen en een garagebedrijf doorzocht in een onderzoek naar de diefstal van dure auto’s door een criminele organisatie. Het gaat om vier mannen, van wie er twee uit Zeist komen en de anderen uit Utrecht en Almere. Hun leeftijden lopen uiteen van 26 tot en met 40 jaar.

Onderzoek

Onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie is op 8 mei 2017 een onderzoek gestart, naar aanleiding van verkregen informatie uit het buitenland. Het OM verdenkt de verdachten van betrokkenheid bij autodiefstallen en deelname aan een criminele organisatie.

Het gaat in dit onderzoek om diefstallen van dure voertuigen, zoals Range Rovers, in de periode tussen mei 2017 en juli 2017. De voertuigen zijn weggenomen op diverse locaties in Nederland, waaronder ’s-Hertogenbosch en Utrecht.

Doorzoekingen

Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten heeft de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid van de politie diverse goederen in beslaggenomen. Er zijn onder meer inbrekerswerktuigen en andere apparatuur in beslag genomen. Bij het garagebedrijf zijn diverse gestolen auto-onderdelen in beslag genomen.

Voorgeleiding

De verdachten worden donderdag 13 juli 2017 voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: