dinsdag, 18. juli 2017 - 9:36 Update: 18-07-2017 12:36

Nederlandse militairen gearresteerd na vechtpartij in Litouwen

Nederlandse militairen in Litouwen gearresteerd na vechtpartij
Foto: fbf
Litouwen

Vier Nederlandse militairen zijn naar Nederland teruggezonden nadat ze in Litouwen betrokken waren geraakt bij een vechtpartij. Daarnaast bleken ze het algeheel alcoholverbod te hebben overtreden, zo meldt Trouw.

Op 1 juli zouden twee van de vier militairen in de hoofdstad Vilnius een man hebben geschopt en geslagen. Over de toestand van de Litouwer kon de woordvoerder gisteren geen mededelingen doen. Welke rol de twee andere militairen speelden, is vooralsnog niet duidelijk. Wat exact de oorzaak van het incident met de Nederlandse militairen is, is nog onbekend.

De Litouwse media melden dat de militairen tussen de 0,54 en 1,75 promille alcohol in hun bloed hadden (een auto besturen is vanaf 0,5 promille verboden). Dezelfde media wijzen naar een onbetaalde rekening als oorzaak van het conflict, maar dat willen de politie en de Koninklijke Marechaussee niet bevestigen aangezien beide instanties nog onderzoek doen in de zaak. Nederland heeft het land gevraagd om de vier mannen zelf te berechten. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):