maandag, 21. augustus 2017 - 18:39 Update: 21-08-2017 19:17

Toegang islamitische basisschool geblokkeerd door Pegida

Toegang islamitische basisschool geblokkeerd door Pegida
Foto: Archief FBF.nl
Leiden

Op de eerste schooldag vond de directrice van de islamitische basisschool Er Risèlèh in Leiden de toegang tot haar school geblokkeerd met fietskettingen.

Ook was er een bedreigend briefje achtergelaten, waarop een doodshoofd was afgebeeld. Het is afkomstig van een of meer sympathisanten van de anti-islamgroep Pegida. Pegida heeft de actie via meldingen op sociale media opgeëist. Pegida Nederland: Was geen nare grap, was duidelijk maken dat het nieuwe fascisme (islam) in Nederland ongewenst is!! https://leiden.tv/protest-islamitische-school-kettingslot-gesloten/ …

Met deze protestactie wil de groep laten zien 'dat het nieuwe fascisme (islam) in Nederland ongewenst is'. Volgens Pegida is de islam verantwoordelijk voor de vreselijke aanslagen in Europa. De groep schrijft dat door het sluiten  van de islamitische scholen het probleem bij de wortel wordt aangepakt. Op Twitter laat Pegida weten: Pegida Nederland : Was geen nare grap, was duidelijk maken dat het nieuwe fascisme (islam) in Nederland ongewenst is!! https://leiden.tv/protest-islamitische-school-kettingslot-gesloten/. Dit melden verschillende media maandag.

De school heeft aangifte gedaan tegen discriminatie, aanzetten tot haat, smaad en vernieling. Agenten zullen extra opletten tijdens surveillance, maar er komt geen extra toezicht.