woensdag, 6. september 2017 - 22:50 Update: 06-09-2017 22:52

Gerdi Verbeet stopt als voorzitter Raad van Toezicht Patiëntenfederatie

Gerdi Verbeet stopt als voorzitter Raad van Toezicht Patiëntenfederatie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Aan het eind van dit jaar stopt Gerdi Verbeet als voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie Nederland. Ze is dan vijf jaar voorzitter geweest. Dit heeft Patiëntenfederatie Nederland woensdagavond bekendgemaakt.

'Geweldig gedaan'

Het zijn jaren waarin Gerdi Verbeet zich als voorzitter met name verantwoordelijk heeft gevoeld voor een sterke rol van de ledenorganisaties. Directeur Dianda Veldman zegt met pijn in het hart afscheid te nemen van de voorzitter. 'Ze heeft het geweldig gedaan, met oog voor de organisatie, de leden en de mensen van het bureau. Ik ben blij met alles wat ze tot stand heeft weten te brengen. Zo hebben we onder haar voorzitterschap de naam NPCF laten vallen en zijn we overgegaan op Patiëntenfederatie Nederland. Dat zegt precies wat we doen en waar we voor staan.'

Aanbieding patiëntcadeau

In een brief aan de leden schrijft Gerdi Verbeet dat de komst van een ledenmanager duidelijk aangeeft hoe belangrijk de aangesloten leden zijn voor de organisatie. Hoogtepunt van haar voorzitterschap was volgens Gerdi de aanbieding van het patiëntcadeau aan de woordvoerders zorg van de nieuw gekozen Tweede Kamer. 'Ik was zo trots op de opgewekte zelfverzekerde manier waarop de relatie met de politiek werd vormgegeven', aldus haar afscheidsbrief.

Komende maanden zoekt de Patiëntenfederatie een nieuwe, even bevlogen en inspirerende, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Categorie:
Provincie: