donderdag, 7. september 2017 - 12:42 Update: 07-09-2017 13:43

Woning Thierry Baudet beklad

Thierry Baudet
Amsterdam

In Amsterdam is het huis van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet beklad. Dat gebeurde afgelopen nacht door een anarchistische actiegroep die zichzelf Radicaal Anarchistisch Feministisch Front noemt, zo meldt de actiegroep op Indimedia.

Op de voordeur is met roze verf de A van anarchisten en het symbool voor vrouwen geklad. Ook lieten de daders een ‘traktatie’ achter in de brievenbus van Baudet. De actie was volgens de groep bedoeld als 'een protest tegen zijn seksisme en racisme'.

''We protesteren met deze aktie tegen het verderfelijke gedachtengoed van Baudet. We verzetten ons tegen het groeiende gevaar van Forum voor Democratie dat een nieuwe fascistische beweging probeert op te bouwen van hordes (jonge) witte mannen. Baudet en consorten verpakken hun racisme, seksisme en nationalisme in pseudo-intellectuele gewichtigdoenerij. Zo verhullen ze hun frustratie over het feit dat hun eeuwenlange machtspositie steeds verder dreigt af te kalven doordat niet-mannen en niet-witte mensen steeds duidelijker hun stem laten horen'', aldus het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front.