vrijdag, 8. september 2017 - 15:32 Update: 08-09-2017 20:21

Met de dood bedreigd om 10 euro

'Als niemand mij 10 euro geeft, steek ik één van jullie in de nek'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Half juni heeft een man midden in de nacht in het centrum van Den Haag drie personen gedreigd neer te steken als één van hen hem geen 10,- euro zou geven.

10 euro

Een tientje, meer was het niet waarvoor een 26-jarige man in Den Haag dreigde iemand te doden. 'Als niemand mij 10 euro geeft, steek ik één van jullie in de nek', riep hij. Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag 10 maanden cel waarvan 2 voorwaardelijk voor de afpersing.

Bankje

Het slachtoffer zit op 17 juni midden in de nacht samen met twee vrienden op een bankje in het centrum van Den Haag. Dan komt de verdachte bij hen op het bankje zitten. Hij zit daar ongeveer een uur naast ze, als hij plots een rugtas pakt en doet alsof daarin een mes zit. 'Test me niet, ik maak jullie allemaal dood als het moet. Als niemand mij 10 euro geeft, steek ik één van jullie in de nek.' Het slachtoffer geeft daarop een tientje aan de verdachte.

Aangehouden

Na de bedreiging rennen het slachtoffer en zijn vrienden weg. Ze spreken agenten aan die vlakbij op straat lopen en in de buurt worden vervolgens de verdachte aangehouden. Hij heeft een verfrommeld tientje in zijn zak. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):