donderdag, 14. september 2017 - 8:53 Update: 14-09-2017 14:24

Tussenstand ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ nu op 4,3 miljoen euro

Tussenstand ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ nu op 4,3 miljoen euro
Sint Maarten

Het aantal donaties op Giro 5125 in opmaat naar de Nationale actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ aanstaande vrijdag, blijft stijgen. De teller staat nu op 4,3 miljoen euro. Voedsel en waterdistributies komen op gang en vanuit Nederland is een nieuwe hulpvlucht van het Rode Kruis met 8 ton aan hulpgoederen, waaronder dekzeilen en gereedschap de huizen te repareren op Curaçao aangekomen.

Gijs de Vries, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis heeft zich bij de hulpteams van het Rode Kruis op Sint Maarten gevoegd. Hij is geschokt over wat hij aantreft: “De ravage op het eiland is enorm en er is nog veel hulp nodig. Veel mensen zijn alles kwijt en slapen op hun eigen terrein in de buitenlucht.” Het Rode Kruis wil daarom naast de eerste levensbehoeftes ook meer opvangplekken creëren en materialen verstrekken om de beschadigde huizen te kunnen herstellen, zoals dekzeilen, hamers, spijkers en ander gereedschap.   

Het Rode Kruis distribueerde gisteren water en voedsel in Cay Bay, een van de zwaarst getroffen wijken op Sint Maarten. Politie en Nederlandse militairen zorgden voor de veiligheid. Na de ramp hebben veel mensen op Sint Maarten zich vrijwillig bij het Rode Kruis aangemeld om hulp te kunnen geven. Mevrouw Othneilia is een van hen: “De dag na de orkaan heb ik me meteen bij het Rode Kruis als vrijwilliger gemeld. De schade in mijn wijk is zo groot, ik wil helpen en dat kan ik niet in mijn eentje. Ik ben blij dat ik water kan uitdelen”. 

Vrijdag Nationale actiedag voor Sint Maarten.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: