donderdag, 14. september 2017 - 13:50

André Rouvoet voorzitter Platform Divorce Challenge

André Rouvoet voorzitter Platform Divorce Challenge
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Minister Blok van Veiligheid en Justitie en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben de heer André Rouvoet (voormalig Minister voor Jeugd en Gezin) bereid gevonden om vervolg te geven aan de vorig jaar gehouden Divorce Challenge. Dat maken de bewindspersonen vandaag bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Rouvoet zal als onafhankelijk voorzitter een platform inrichten met verschillende partijen die te maken hebben met scheidingen zoals de advocatuur, de  rechtspraak, hulpverlening, de gemeenten, wetenschappers en maatschappelijke organisaties waaronder ervaringsdeskundigen. Met hen wil Rouvoet oplossingen uitwerken om de schade die kinderen ondervinden van scheidingen te beperken. Scheiden zonder schade is het uitgangspunt van het Platform.

De Divorce Challenge leverde vorig jaar meer dan 500 voorstellen op. Met het Platform Divorce Challenge willen de Ministeries hieraan een vervolg geven en werken aan concrete beleidsmaatregelen. Naar verwachting zal Rouvoet zijn conclusies begin volgend jaar presenteren.

Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen te maken met ouders die uit elkaar gaan. Naar schatting verloopt 10 tot 15% van de scheidingen zo problematisch dat kinderen hiervan blijvende schade ondervinden. Circa 16.000 kinderen hebben op dit moment ernstige last van de gevolgen van een scheiding. Ze hebben problemen op school, vertonen meer crimineel gedrag, ervaren emotionele stress en ondervinden later vaker problemen in hun eigen relaties.

Categorie:
Provincie: