zondag, 17. september 2017 - 18:16 Update: 17-09-2017 18:23

Lichaam Poolse man in water Amersfoort aangetroffen

Lichaam Poolse man in water Amersfoort aangetroffen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amersfoort

Zondagochtend is in Amersfoort in het water langs de Nijverheidsweg-Noord een dode man aangetroffen. 'Het gaat om een 25-jarige man uit Polen', meldt de politie zondag die nog geen idee heeft hoe de man te water is geraakt en op zoek is naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen.

Voorbijganger

Omstreeks 08.45 uur meldde een voorbijganger dat er onbeheerde spullen langs de waterkant lagen, waaronder een koffer. Agenten troffen in het water ook verschillende goederen aan, waarna een duikploeg van de brandweer werd opgeroepen. Brandweerlieden troffen even later het levenloze lichaam van de Poolse man in het water aan. Aan de hand van papieren in de aangetroffen goederen kon zijn identiteit worden vastgesteld.

Verdronken

Het lichaam is geborgen en onderzocht door een schouwarts. De politie stelde direct een onderzoek in, onder meer op de plek waar het lichaam werd gevonden. Uit het onderzoek tot nu toe is alleen gebleken dat de man is verdronken. Nog niet bekend is hoe de man te water is geraakt.

Getuigen

De politie komt daarom graag in contact met mensen die de man mogelijk nog op de bewuste locatie of in de directe omgeving hebben gezien, mogelijk zittend op een bankje, in de avond of nacht voordat zijn lichaam werd aangetroffen. Heeft u informatie de politie kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: