dinsdag, 19. september 2017 - 14:31

Politie onderzoekt plofkraak

Politie onderzoekt plofkraak
Foto: MV
Tolbert

De politie doet onderzoek naar een plofkraak aan de Oldebertweg in Tolbert. Het incident vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag.

De Meldkamer Noord-Nederland kreeg maandagnacht rond 2.45 uur meldingen van omwonenden dat er een knal was geweest bij een pinautomaat. Bij aankomst van de politie bleek dat er een plofkraak had plaatsgevonden. De automaat was zwaar beschadigd geraakt. Van verdachten was op dat moment geen spoor meer. Het is nog onduidelijk of er iets buit is gemaakt. Het gaat om een automaat die in een losstaand gebouwtje is geplaatst.

Onderzoek

Toen de eerste agenten arriveerden aan de Oldebertweg troffen ze een grote ravage aan. Omdat niet bekend was hoe de plofkraak had plaatsgevonden, werd de hulp ingeroepen van specialisten van het Team Explosieven Verkenning (TEV). Ter ondersteuning kwam ook de brandweer ter plaatse. Uit voorzorg zijn een aantal bewoners in de directe omgeving van de pinautomaat gewekt en tijdelijk uit hun woning gehaald. De straat is enige tijd afgezet geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):