zondag, 24. september 2017 - 12:34

Start actie Be(rt)dfietsen voor het Martini Ziekenhuis

Start actie Be(rt)dfietsen voor het Martini Ziekenhuis
Foto: Martini Ziekenhuis
Grijpskerk

Op zaterdag 30 september 2017 start de voetbalvereniging Grijpskerk, samen met het Desert Cat Rally team en Bert Klunder, de sponsoractie “Be(rt)dfietsen voor het Martini Ziekenhuis”.

Het Desert Cat Rally Team van Jos Jansen doet in april 2018 weer mee aan de “Morocco Desert Challenge”. Dat is een internationale autorally van 2.403 km dwars door de woestijn van Marokko. Bij de sponsoractie kunnen Jos Jansen en zijn team per kilometer gesponsord worden. Daarnaast organiseert de voetbalvereniging vv Grijpskerk het komende half jaar verschillende activiteiten, zoals een spinning-marathon, een toernooi voor de 35+ en 45+-teams in de regio en een klaverjas-toernooi.

Met de opbrengst worden zogenaamde bedfietsen aangeschaft voor de afdeling Oncologie van het Martini Ziekenhuis. Bedfietsen zijn fietsen waarmee patiënten tijdens hun behandeling met chemotherapie hun conditie op peil kunnen houden. Voor dergelijke extra voorzieningen is geen geld in de gewone budgetten van een ziekenhuis.

Bijzonder is dat de actie mede is geïnitieerd door Bert Klunder. Bert is al jaren verbonden aan de voetbalvereniging Grijpskerk eerst als speler en al jaren als begeleider van het eerste team en als keepertrainer. Bert Klunder wordt op dit moment behandeld met chemotherapie door het Martini Ziekenhuis.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd op Sportpark De Enk in Grijpskerk. Zo zijn er verschillende activiteiten voor de jeugd, kunnen mensen een rondje meerijden met de rally-auto van het team van Jos Jansen en wordt de film vertoond, waarin de specialist van het Martini-ziekenhuis het belang van de fietsen toelicht. Om 14.15 uur zal de voorzitter van vv Grijpskerk, Klaas-Wybo van der Hoek, de officiële aftrap verzorgen van de actie.